Risk Capital Advisors opent nieuw Europees kantoor om te voorzien in de vraag naar gespecialiseerd M&A-verzekeringsadvies

Risk Capital Advisors opent nieuw Europees kantoor om te voorzien
in de vraag naar gespecialiseerd M&A-verzekeringsadvies

Risk Capital Advisors (RCA) heeft een nieuw kantoor geopend in Amsterdam ter versterking van haar groeiende aanwezigheid op de continentale Europese markt. RCA werd opgericht in 2011 en is sindsdien een leider in de M&A-verzekeringssector, bekend vanwege haar innovatieve gebruik van M&A-verzekeringen bij transacties. De investering van RCA maakt deel uit van haar langetermijnstrategie om in toenemende mate te blijven voldoen aan de marktvraag naar gespecialiseerd M&A-verzekeringsadvies. De Covid-19 pandemie heeft de markt voor fusies en overnames drastisch verstoord en er worden tumultueuze tijden verwacht in de komende maanden. Volgens RCA is mede daardoor de vraag naar specialistisch M&A-verzekeringsadvies en het beperken van transactierisico’s aanzienlijk toegenomen.

Het nieuwe Nederlandse kantoor zal worden geleid door Rob Faasen, een corporate M&A advocaat die al meer dan 30 jaar adviseert over transacties. In 2002 zette hij het advocatenkantoor Faasen & Partners op, welk kantoor hij in 2008 met succes met Eversheds Sutherland Nederland (BV) integreerde, waar hij tot 1 september 2020 Senior Partner bleef. Rob zal tot het team toetreden van de oprichter en algemeen directeur Rick Glover, directeur Ben Brindle en directeur Janine Fenwick. Gezamenlijk hebben de teams in Londen en Amsterdam meer dan 100 jaar ervaring in het werken aan enkele van de grootste verzekerde wereldwijde transacties.

Het verzekeren van garanties en vrijwaringen, belastingverplichtingen en voorwaardelijke risico’s bij fusies en overnames in Nederland blijft toenemen, dit geldt ook voor de vraag naar deskundige, lokaal gevestigde M&A-verzekeringsadviseurs, door kopers en verkopers van en hun adviseurs. Met Rob aan de leiding van het bedrijf in de Benelux, in nauwe samenwerking met Londense collega’s in heel Europa, brengt het RCA-team een combinatie van hands-on transactie-ervaring en wereldwijde M&A-verzekeringsexpertise dat ongeëvenaard is in de verzekeringsmarkt van fusies en overnames.

RCA heeft geadviseerd in meer dan 600 M&A-transacties in een breed scala van sectoren. Voordat hij RCA oprichtte, richtte Rick Glover de M&A Insurance Group van AIG op (Azië-Pacific) en leidde hij Aon’s Mergers & Acquisitions Group (Azië-Pacific). Ben Brindle werkte eerder 12 jaar bij AIG’s M&A Insurance Group, waar hij leiding gaf aan regionale en wereldwijde verzekeringsteams. Janine Fenwick was een underwriter van verzekeringspolissen in meer dan 30 landen in verschillende sectoren. Janine leidde het Transactional Risk Team voor Marsh’s Private Equity en M&A praktijk (Pacific) na het leiden van AIG’s Emerging Markets en Australian M&A Insurance Group.

RCA loopt voorop als het gaat om innovatie op het gebied van fusies en overnames. De adviseurs structureerden bijvoorbeeld het gebruik van garantie- en schadeverzekeringen in een veilingproces, een praktijk die later de marktstandaard is geworden.

Rob Faasen, RCA-directeur, Amsterdam, Nederland: “M&A-verzekeringen zijn bloeiende en innovatieve tools om risico’s in transacties te minimaliseren en grote en complexe M&A-transacties makkelijker te maken in tijden van onzekerheid. Ik ben verheugd mij bij het RCA-team te voegen en de Nederlandse vestiging op te bouwen. Nederland is een groeimarkt. Het valt mij op dat sommige M&A-adviseurs nog steeds geen M&A-verzekeringsoplossingen overwegen voor hun klanten. Maar aangezien klanten te maken hebben met turbulente marktomstandigheden, zijn stabiliteit en
risicobeperking van cruciaal belang.”

Over RCA

Risk Capital Advisors (RCA) is een onafhankelijke, wereldwijde marktleider in alle aspecten van fusies en overnames. RCA is gericht op het structureren van verzekeringskapitaal om risico’s in verband met fusies en overnames te verminderen of te elimineren, inclusief garanties en vrijwaringen,
belastingverplichtingen, rechtszaken, milieuverplichtingen en andere voorwaardelijke risico’s. Opgericht in 2011, met een gecombineerde 100+ jaar teamervaring, inclusief op het terrein van juridisch advies in fusies en overnames. RCA is een “trusted advisor” voor bedrijven, investeringsfondsen, advocatenkantoren en M&A-professionals, met een sterke reputatie in de
branche vanwege haar toegevoegde waarde, deskundigheid en haar technisch advies. De langjarige relaties op senior niveau met alle gespecialiseerde fusies en overname-verzekeraars betekent dat RCA niet alleen oplossingen kan bieden voor zijn klanten op het moment van een transactie, maar ook een sterke positie inneemt voor effectief claimbeheer en belangenbehartiging.

Risk Capital Advisors Limited is authorised and regulated by the Financial Conduct Authority (794597). The Company is incorporated in England and Wales (Company Number 07834636) and has its registered office at Third Floor, 30 Watling Street, London EC4M 9BR.

Download Press Release